Review: Wolfgang AT-AS45LTE 4G smartphone

Vanaf zaterdag 21 februari wordt er in Nederland bij de Aldi filialen weer een nieuwe smartphone verkocht, het gaat hierbij om de nieuwe Wolfgang AT-AS45LTE smartphone. Het is bij Wolfgang enige tijd stil geweest, maar nu komt het bedrijf met een compleet nieuw model welke beschikt over vele interne verbeteringen. Zo beschikt de smartphone over 4G en een Snapdragon processor

DSC_0764

De smartphone

Wolfgang heeft de smartphone uitgerust met een 4,5-inch scherm wat goed is voor een resolutie van 960×540 pixels. De smartphone wordt aangedreven door een 1,4Ghz processor. De Quad Core processor van het merk Qualcomm wordt ondersteund door een 1GB RAM module. Intern is er 8GB opslagcapaciteit aanwezig, tevens is het mogelijk om de opslagcapaciteit te vergroten met 64GB via een microSD kaart. De nieuwe Wolfgang heeft namelijk ondersteuning voor een microSD kaart tot maximaal 64GB.

De Wolfgang AT-AS45LTE smartphone draait op een Qualcomm MSM8916 quad-core processor, er zijn vier kernen aanwezig welke draaien op een snelheid van 1,4Ghz. Voorheen gebruikte Wolfgang voornamelijk alleen chipsets van Mediatek, maar de Wolfgang AT-AS45LTe beschikt als eerste Wolfgang smartphone over een Qualcomm MSM8916 chipset, beter bekend als de Snapdragon 410, dit is een 64-bit processor met 4G ondersteuning.De processor wordt ondersteund door een Adreno 306 GPU.

DSC_0753

Software

De smartphone draait op Android 4.4, met een ROM afkomstig van Wolfgang. De custom ROM beschikt over verschillende aanpassingen, maar deze zijn minimaal doorgevoerd in het systeem. Zo zijn er nauwelijks applicaties aanwezig in de software. In vergelijking met de Galaxy toestellen van Samsung draait er geen zware TouchWiz interface bovenop de Android versie. De komst van Android 4.4 naar de Android smartphones zorgt ook voor een sneller systeem, de nieuwe Android versie gaat namelijk beter om met de aanwezige RAM capaciteit en tevens is het OS flink aangepast qua performance.

Beschikbaarheid

Wolfgang verkoopt de nieuwe smartphone vanaf zaterdag 21 februari in de Nederlandse Aldi filialen, voor een bedrag van 199 euro. Zeker gezien de specificaties en de 4G ondersteuning is dit een goed bedrag. Gezien de beperkte oplage van de vorige Wolfgang smartphone, kan de Wolfgang AT-AS45LTE snel uitverkocht zijn bij de Nederlandse Aldi filialen.

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIEOVERZICHT
Algemene beoordeling
8
Betrouwbaarheid
8
Mogelijkheden
7
Software
9
Prijs/ Kwaliteit
8
DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER