Kies vandaag nog voor een E-sim!

Kort na de introductie in 2015, zijn veel producenten razend populair geworden over de E-SIM. Deze compacte en ingebouwde (‘E’ staat voor ‘Embedded’) versie van de vertrouwde SIM-kaart, stelt ze niet alleen in staat om compactere ontwerpen te maken. Ook biedt het de mogelijkheid om een SIM-kaart te verwerken in compleet nieuwe toepassingen. Zo zien we hem al in de Samsung Gear, iPad en verschillende smartwatches. We willen steeds dunnere toestellen, meer functies en grotere schermen. Ook hierbij draagt de overstap aan E-SIM aanzienlijk bij.

De E-SIM is ook voor consumenten razend interessant. Het geeft gebruikers meer vrijheid te wisselen tussen providers. Een handige techniek maakt het mogelijk om op afstand de informatie op je SIM aan te passen. Momenteel zien we dit al volop bij domotica. Sta je met de aanschaf van een nieuwe smartphone of gadget voor de keuze? We geven je vijf redenen om over te stappen op de E-SIM.

  1. Voordelig

Dankzij een E-SIM bespaar je tijd, geld en zorgen. Je stapt met het grootste gemak over op een ander netwerk, vergelijkbaar met het wisselen tussen twee WiFi-netwerken. Wanneer je veel reist of de hoeveelheid data die je verbruikt sterk wisselt, kan dit een grote besparing opleveren. Zonder gedoe met extra kaartjes in je Samsung Galaxy J5 2017 hoesje, abonnementen of tussenkomst van een telecom-winkel schakel je direct over op een andere provider. Maak het gebruik van je smartphone extra voordelig door te kiezen voor een toestel met Dual-SIM ondersteuning. Verschillende hoesjes maken om telefoons te onderscheiden is dan dus niet meer nodig: hiermee bewaak je alle gegevens en contacten in één smartphone.

  1. Veilig

In vergelijking tot een traditionele SIM-kaart is een E-SIM vele malen veiliger. Doordat hij stevig verankerd zit in het toestel loopt deze minder kans op schade.

Dit maakt het gebruik stabieler en betrouwbaarder, maar bespaart je ook een hoop gedoe met adapters, verwisselen en op maat knippen.

  1. Vernieuwend

Zoals gezegd laat de E-SIM zich gemakkelijk verwerken in tal van nieuwe toepassingen. Dit is mede te danken aan zijn kleine formaat en het feit dat het kaartje gewoon op zijn plek mag blijven zitten. Onlangs is er een E-SIM gepresenteerd van nog geen 2 vierkante millimeter. Ter vergelijking: dit is ongeveer 1/10e van een gemiddelde geheugenkaart. Dit maakt verwerking mogelijk in activity trackers, smartglasses of misschien zelfs wel slimme sieraden!

  1. Vertrouwd

Dankzij een E-SIM schakel je op ieder gewenst moment over op een andere provider. Dit betekent dat je vrijwel nooit meer zonder bereik komt te staan, omdat je altijd de keuze hebt voor een netwerk met de beste dekking. Ook in het buitenland! Zo geniet je altijd van een stabiele verbinding en heb je minder kans op storingen. Wel zo een veilig gevoel. Ook het omhoog of omlaag bijstellen van je data is geen enkel probleem. Zo kies je altijd voor een oplossing die het beste past bij je persoonlijke situatie.

  1. Verbonden

Een E-SIM maakt het tevens mogelijk om meerdere apparaten met elkaar te verbinden op hetzelfde abonnement. Zo kunnen ze onderling informatie uitwisselen, maar ook voordelig gebruik maken van dezelfde Mb’s. Razendsnel online op je tablet, filmpjes kijken op je smartphone én berichten ontvangen op je smartphone . Allemaal vanaf één en dezelfde verbinding.

Wanneer we massaal overgaan op E-SIM ligt in handen van de providers en producenten, voor hen brengt de overstap grote risico’s en gevolgen met zich mee. De fundering voor deze nieuwe techniek is echter al gelegd en de consument is er helemaal klaar voor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER