iPhone 5S versus Samsung Galaxy Alpha

De Galaxy Alpha zou Samsungs antwoord moeten zijn op de iPhone 6, maar omdat die er nog niet is, vergelijken we voorlopig de Samsung even met de iPhone 5S.

Galaxy-alpha

Beide smartphones liggen prima in de hand; de Samsung is iets groter, maar past nog steeds goed in je hand en in je broekzak. Een van de grootste pluspunten van de Galaxy Alpha is toch wel het 4.7-inch Super AMOLED display. De 5S blijft wat achter met het IPS LCD display van slechts 4 inch. De Alpha is dan net wat praktischer, vooral omdat de toestellen in grootte niet zoveel van elkaar verschillen.

Voor de technici onder ons: de Samsung Galaxy Alpha heeft een octa-core Exynos chip bestaande uit vier high-performance 1.8GHz cores en vier 1.3GHz cores. Met het RAM-geheugen van 2GB kun je prima uit de voeten. De iPhone 5S doet het zeker niet veel slechter, dankzij het 64-bit A7 SoC (system-on-chip) met 1GB RAM.

De Samsung heeft een camera met 12 megapixels, terwijl de iPhone-camera slechts 8 megapixels heeft. Dat verschil wordt echter grotendeels opgeheven door het gebruiksgemak van de iPhone. Bovendien heeft de laatste de tweekleurige LED-flitser, die een natuurlijker beeld geeft.

Kortom: de Samsung Galaxy Alpha is een goede concurrent voor de iPhone 5S, met een groter scherm en een iets betere camera. Het verschil is echter niet heel erg groot en iPhone-fans zullen dus zeker niet snel geneigd zijn om over te stappen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER