Huawei dit jaar verantwoordelijk voor de nieuwe Google-tablet

Volgens Twitteraar Evan Blass zal Google dit jaar nog met een nieuwe tablet op de markt brengen welke wordt gemaakt door Huawei. Volgens Blass gaat het om een 7-inch tablet welke uiteraard beschikt over Android 7.0. 

Nexus7_2013De nieuwe 7-inch tablet van Google zal ontwikkeld worden door Huawei en beschikken over een 4GB geheugenmodule. Over de processor is vooralsnog weinig informatie bekend, naar verwachting zal Huawei een Snapdragon 820-processor gebruiken.

Mediapad M3

Als we de geruchten mogen geloven zal Huawei het design van de MediaPad M3 gebruiken. Deze tablet is recent uitgebracht door Huawei en beschikt over een opvallend nieuw design. De release staat gepland voor het einde van het jaar. Naar verwachting zal Google de nieuwe tablet lanceren in combinatie met de nieuwe Pixel smartphones. HTC zal verantwoordelijk zijn voor de nieuwe smartphones welke de huidige Nexus devices moeten opvolgen.

Hoe de nieuwe tablet zal heten is op het moment nog onduidelijk. Wij verwachten dat de tablet de Pixel naamgeving zal gebruiken. Het zou bijvoorbeeld de Pixel tablet kunnen worden. Er wordt een evenement verwacht op 4 oktober.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER