Details en renders Sony Xperia 1 III opgedoken

Het is inmiddels wel duidelijk dat Sony binnenkort met een nieuwe smartphone reeks op de markt komt in het hogere segment. Na de renders van de compacte exemplaren is er nu een render opgedoken van de Xperia 1 III. Het gaat hierbij om het vlaggenschip van Sony met high-end specificaties. 

De aankomende Xperia 1 III valt op door een industrieel ontwerp welke beschikt over een 6,5-inch 21:9-scherm met strakke randen afgewerkt met metaal.

Het frame is waarschijnlijk uit aluminium gesneden, waardoor het frame geheel vlak is. Het bevat een volumeknop, een aan / uit-knop die ook dienst doet als vingerafdrukscanner. Om de camera te bedienen is er ook een sluitertoets te vinden en een sneltoets. Ook de 3,5mm koptelefoonaansluiting blijft behouden.

Op het model van 2021 is er naar verwachting een periscoop-camera aanwezig. Het gaat hierbij om een camerasysteem welke is ontwikkeld met ZEISS en beschikt over een ZEISS T-coating en 3D Time-of-Flight sensor. Een optische zoom van 5X of 10X is aannemelijk.

Onder de motorkap is er een Qualcomm’s Snapdragon 888 aanwezig. De Sony Xperia 1 III moet later dit kwartaal worden aangekondigd, mogelijk eind februari of maart. Sony zal zich qua prijs richten op het hogere segment.

LAAT EEN REACTIE ACHTER