Popcorn Time: Dit moet je weten over de nieuwe dienst

Deze week was het regelmatig in het nieuws, de dienst Popcorn Time. Maar wat is Popcorn Time en hoe kan je het gebruiken op verschillende platformen? Met de applicatie Popcorn Time is het mogelijk om extreem makkelijk films en series te bekijken. Popcorn Time is een gratis applicatie waarmee het mogelijk is om razendsnel de nieuwste films en series te kunnen bekijken op de computer of smartphones. 

Popcorn-time

In vergelijking met Netflix is de Popcorn Time dienst gratis, maar het is wel illegaal. Het programma toont per genre de films in een overzicht. Het overzicht wordt weergeven in verschillende vensters, met één filmposter van de film. Indien je op de poster klikt opent zicht een menu waarin een korte beschrijving staat en de iMDb waardering. Ook is het mogelijk om de kwaliteit en de ondertiteling te selecteren.

De ontwikkeling van Popcorn Time:

Het is vooralsnog onbekend wie  er werkt aan de applicatie. Wel is het duidelijk dat er een Android en iOS ontwikkelaar werken aan de ontwikkeling van de mobiele apps. Ook zijn er meerdere ontwikkelaars voor de desktop-apps van Popcorn Time welke geschikt zijn voor verschillende platformen waaronder Windows, Mac en Linux. Het is een goedkope applicatie om te beheren omdat er geen zware servers vereist zijn. Dit komt omdat het programma werkt via het p2p protocol, dit protocol wordt ook gebruikt bij Torrents.

Is het veilig?

Kebrum verzorgt de VPN functie in de applicatie, hierdoor kunnen gebruikers geheel anoniem films en series streamen. Hierdoor wordt jouw eigen IP adres omgeleid naar een proxy adres. Een volledige zekerheid is er natuurlijk niet op de veiligheid, aangezien je toch werkt met een illegale applicatie.

Hoe werkt Popcorn time?

Popcorn Time werkt erg gemakkelijk. Als je na het uitzoeken van de film klikt op nu bekijken is het mogelijk om de video te bekijken op basis van het BitTorrentprotocol. Hiermee is het mogelijk om een film of serie via het p2p netwerk binnen te halen en direct te bekijken. Je kan de film dus tegelijk kijken en downloaden. Wel moeten er genoeg peers zijn om de bestanden te downloaden. Popcorn kan je zien als een Netflix killer, de dienst is namelijk in tegenstelling tot Netflix geheel gratis. Wel is het illegaal, aangezien de gebruiker zonder toestemming download. De applicatie wordt geheel anoniem ontwikkeld door verschillende ontwikkelaars, de ontwikkelaar biedt de applicatie aan voor Mac, Windows en Linux. Ook is er een Android applicatie beschikbaar.

Is het illegaal:

De applicatie is illegaal omdat er gebruik wordt gemaakt van het P2P protocol. In Nederland is het al langere tijd verboden om auteursrechtelijk materiaal te delen met anderen. Sinds kort is het in Nederland ook verboden om materiaal te downloaden. Popcorn time gebruikt beide functionaliteiten, aangezien de applicatie zowel download als upload.

LAAT EEN REACTIE ACHTER